Pages

Monday, April 5, 2010

Memburu Cinta Gadis Idaman

Seperti yang dijanjikan, Post kali ini berkaitan tentang cara atau tindakan yang perlu dilakukan bila cinta kamu ditolak..Kekadang wanita perlukan masa untuk menerima seseorang lelaki..Siapa kata yg tidak Cinta itu tidak akan Cinta untuk selamanya..cool.. Kekadang bukan sebab apa yang kita Cakap dengan pompuan tapi bagaimana cara kita bercakap..Juz rileks.. walaupun sebenarnya korang sudah jatuh cinta tahap Gaban..hehe.. Just Cool..Orang kata Everything is Hard Before Its Become Easy..Jangan sekali-kali tunjukan yang korang terlalu mengejarnya.. Buat dia mengingati korang. (Jangan Santau Dah)uhuhu.. Buat cara yang halal dan ada cop sirim..lolx..berikut adalah antara
cara wanita menolak cinta kamu:

1) Awak sudah saya anggap sebagai abang - Bermaksud dia senang bergaul dengan kamu tapi
belum tiba masanya untuk jatuh cinta.. dalam masa yang sama dia tidak ingin kehilangan kamu..So, beri masa kepada Si dia..Sebagai seorang abang,kamu harus menjaganya dengan penuh kasih sayang.. Di situlah point memburu cinta si gadis idaman kamu..

2) Usia kita terlalu berbeza - Jangan sedih.. Mungkin si dia tidak berminat menjalin hubungan
dengan orang yang lebih tua daripadanya.. Tapi tidak bermakna kamu tidak mempunyai peluang..
Kerana Usia kamu sebenarnya lebih matang daripadanya.. So,Wanita menginginkan Seorang lelaki
yang boleh menjaganya,merpertahankannya,tempat untuk meluahkan perasaan dan berkongsi kasih
suka dan duka..So,peluang depan mata..sendiri mau ingat lah.. gunakan faktor usia dan kematangan Kamu untuk memikat si dia..

3) Tidak Suka Ada hubungan dengan rakan sepejabat - Wanita jenis ini biasanya tegas orangnya. Sebenarnya kamu mempunyai banyak perluang untuk mencuri hati si dia kerana setiap hari kamu akan berjuma dengan nya.. So, Jangan terlalu tonjolkan yang kamu menyukainya.. tunjukkan komitmen kamu terhadap kerja.. Buat diri sentiasa sibuk tapi jangan terlalu jauh dengannya.. Bila mempunyai masa luangkan masa untuk bergurau dengannya.. Ambil masa sedikit demi sedikit untuk mencuri hatinya..

4) Kamu terlalu baik untuk ku - cara menolak yang cool tetapi berbisa seakan - akan kamu tidak mempunyai peluang
But rileks.. Wanita jenis ini biasanya mempunyai masa lalu yang hitam justru kebaikan kamu
membuat dia terasa tidak sepadan dengan kamu.. Tapi percaya bahawa jauh di sudut hatinya untuk berjauhan dengan kamu..Wanita mana yang tidak inginkan seorang lelaki yang baik menjati pasangan hidup.. betul tak..So,Terpulang pada kebijaksanaan kamu untuk meyakinkannya bahawa dialah wanita idaman kamu..

5) Fikiranku Sedang Bercelaru - Beri Si dia waktu yang cukup.. selalunya wanita jenis ini sebenarnya
dalam dilema.. kalau boleh bantu dia menyelesaikan masalah yang dia hadapi.. Luangkan masa yang lebih kepadanya.. Tetapi jangan sesekali Memaksanya..

6) Saya Sudah Punya Kekasih - Ada wanita yang sudah punya kekasih dan ada juga yang menggunakan alasan ini untuk menolak cinta kamu walaupun sebenarnya Si dia masih singel mingel  and available ..uhuhu..Si dia mungkin tidak merasakan yang kamu ikhlas,atau si dia kurang senang sikap atau sifat kamu..So kamu kena study lelaki jenis apa yang Si dia mahu sebenarnya..

7) Lebih baik kita jadi kawan biasa - Si dia senang bergaul dengan kamu sebenarnya.. Percaya cinta
selalunya dimulai dari persahabatan.. tapi tidak semua persahabatan itu diakhiri dengan cinta..
so,terima sahaja si dia sebagai sahabat kamu.. Berikan dia ruang.. tunjuk kan keikhlasan kamu kepadanya..

8) Saya belum bersedia - Bermaksud waktu yang kamu pilih untuk meluahkan cinta tidak sesuai..
jangan terlalu memaksanya.. Si Dia hanya mengatakan belum bersedia tetapi bukan bermakna tidak CInta..Kamu masih mempunyai peluang yang cerah..Hanya perlu korbankan sedikit masa

**Tips yang aku kongsi dengan korang semua nie berdasarkan pengalaman orang di sekeliling aku..
Terutamanya kawan² aku..So,siapa yang mempunyai tips lagi sila kongsikan bersama..
Tips aku yang terakhir, Have Fun Together.. Jangan memaksa.. Dan seandainya kamu bukan
pilihan hatinya, bermaksud dia bukanlah jodoh yang ditentukan untuk kamu.. Hargailah mereka dan
mereka juga akan menghargai kamu.. adiozz

13 comments:

rin said...

yup..x baek paksa2 orang..klu org tu x bole terima cinta dia, pasrah je lah.itu lebih baik drpd sekaligus kehilangan persahabatan..

Sun's said...

Semoga kita bisa lebih bijaksana,,,,,

TiTin said...

camne nk pikat ati laki lak??
ade tips takk...

oketrik said...

Terima Kasih atas infonya ^_^

ieQa sWetLuv said...

cinta itu tak semestinya memiliki tapi memberi kebahagiaan kepada nya.. =)

heryanto said...

cinta tak ada habisnya tuk dibahas, nice post.

Syafiqah^MTSb said...

Cintakan ssrg bkn dr rupa parasnya,
bkn dri hrtanya.,
tp kerana akhlak dan ketaatannya kepada agama,.,

cinta yang berkah adalah cinta dalam perkahwinan,.,

shameel Iskandar said...

Ada cinta yang berasaskan nafsu. Dan, ada cinta yang berpaksikan ilmu. Antara kedua-duanya ada beza yang perlu kita tahu. Cinta berlandaskan nafsu umpama kelkatu menyerbu lampu. Kesudahannya kelkatu itu kepatahan sayap dan terkulai layu. Cinta berpaksikan ilmu pula ada matlamat yang dituju. Bermatlamat bahagia yang digariskan oleh wahyu.
Kata cerdik pandai, tanpa cinta dunia akan membeku. Tapi, tanpa cinta juga dunia akan hancur menjadi debu. Jadi hati-hatilah selalu.

+akufobia+ said...

jom nikah.kasi halal.haha.

RaMa2UnGU said...

nice one..heee..good

puteri cahaya. said...

good info.. hehe. correct2 sume tu.. :)

Anonymous said...

kekadang aku tak tak tau apa nak ucap.....kekadang aku kelu dan tersentak....seketika seolah aku berada di duniawi ketika bertentang mata......aku rasa apa advice harus diberikan kepada aku.....?aku buntuh untuk memikirkan hal ini

Anonymous said...

erm Anonymous..
apa yang sudah tu sudah lah.. semua yg tjadi tu ada hikmahnya.. percaya pada diri.. Allah tidak akan tidak akan mensia siakan hidup orang yang bertaqua kepadanga..

Related Posts with Thumbnails