Pages

Sunday, April 4, 2010

Cara Wanita Menolak Cinta Lelaki



Kali nie aku nak bagi sedikit tips lah tentang cara² wanita menolak cinta lelaki.. Bagi yang berjantina lelaki,pernahkah korang jatuh cinta dan cinta korang yang suci tu ditolak sama ada ditolak bulat² atau ditolak bersegi-segi!?hehe .. Bagi yang Wanita pulak,pernahkah korang menolak cinta lelaki yang cuba² mencuri hati korang?Normal bagi seseorang yang sudah mencapai 18 tahun ke-atas untuk jatuh cinta.. tapi sekarang nie budak bawah umur pun dah reti nak bercinta dah.. Sms Love² Muah² gitu.. haihh.. Bagi seseorang lelaki yang jujur,benar² dan sungguh ingin mendapatkan cinta seseorang wanita itu sudah tentunya akan merasa kecewa bila ternyata dia yang selama ini perasan gilos@ syok sendiri sebenarnya bertepuk sebelah tangan.. Lantas, Si lelaki tadi yang tengah kemaruk akan beranggapan bahawa dia tidak berpeluang lagi.. lol.. Tips aku untuk ini,selagi kita hidup dan berusaha,selagi itulah masih mempunyai peluang.. Tapi ingat jangan usha Isteri orang sudah.. Ok lah antara tips
atau taktik popular seorang wanita yang baik untuk menolak cikta seseorang lelaki ialah, Check It Out....
1) Awak Sudah Saya Anggap Sebagai Abang - Cara Paling Cool dan tidak menyakiti hati korang..
2) Usia Kita Terlalu Berbeza - Cara menolan cinta lelaki yang simple dan sedikit berterus terang..
3) Aku Tak Suka Ada Hubungan Peribadi Dengan Rakan Sepejabat - Cara Menolak yang agak tegas
4) Kamu Terlalu Baik Untuk Ku - Cara Halus dan peacefull lah katakan.. (selalunya Gadis Ayu)
5) Fikiran Ku Sedang Bercelaru - Perlukan masa Untuk Membuat Keputusan (Tunggu je lah bro..)
6) Saya Sudah Punya Kekasih - Antara dua sama ada betul² sudah berpunya atau Si Dia tidak ingin menyakiti hati kamu
7) Lebih baik kita Jadi Kawan Biasa - Si Dia memang suka, Memang Sayang Tapi bukan cikta..
8) Saya Belum Bersedia - Perlukan Masa Untuk Berfikir atau inginmenguji kesungguhan Cinta korang



Cukuplah dulu 8 cara nie.. nanti aku tambah lagi kalau ada yang idea ye.. Ermm.. itu antara cara wanita menolak melalui perkataan tapi bagaimana pula dengan perbuatan!? Ok.. Wanita menolak cinta lelaki melalui perbuatan antaranya dengan cara ini



1) Dia tidak menjawab panggilan telefon kamu atau SMS - Mungkin dia sibuk atau tidak senang dengan kamu
2) Dia selalu menolak bila diajak keluar - Takut akan sesuatu 
3) Selalu Menjauhkan Diri Dari kamu - Dia tidak senang dengan sikap kamu atau perbuatan kamu


Itu adalah antara tips yang aku boleh bagi pada korang sebagai rujukan.. So,sekiranya ada tanda² seperti di atas ada kemungkinan wanita yang sedang korang dekati tu tidak berminat dengan kamu.. Huh.. sedih giloss.. Tapi korang jangan berputus asa pula sebab ada berbagai cara untuk mengatasi keadaan seperti di atas.. chewah.. Melalui pengalaman kawan² yang lalu,korang semua masih berpeluang sebenarnya.. hehe.. So, STOP dulu.. jangan bunuh diri..tunggu sehingga post saya yang akan datang..


Kalau ada kesilapan dalam artikel nie,korang komen lah untuk betulkan kesilapan saya.. Saya cuma belajar dari pengalaman diri dan orang sekeliling saya.. ok.. 

Awek yang cun berbody power..

tolong komen yerr... hehe

5 comments:

GADO GADO said...

tapi jangan terlalu pedes ya kata-katanya.. Cowok kan juga manusia.. Hehe..

Eh.. Udah ku follow.. Follow dan coment balik ya..

Anonymous said...

nk tnya ckt...sbb awk lelaki..msti paham situasi neh..situasi begini:
- lelaki A tu ajak g dekat member satu agi, then si pompuan neh xnk..si A tuh pn hulur tgn dia kt si pompuan neh...tpi pompuan neh tak sambut...nk tnya,si A tuh ada perasaan kt si pompuan tuh ke???plezz jwb...

blogermanz said...

well, dalam dunia nie ada bermacam jenis lelaki..kita tidak dapat definisikan perasaan lelaki tersebut hanya keadaan yang seperti itu..
May be dia hanya suka berkawan,ada perasaan tapi dia sembunyikan..Untuk mengetahui sama ada
seseorang lelaki itu betul² ada perasaan,dia akan selalu cuba memahami sifat seseorang wanita yang disukainya (cinta),selalu ada bila wanita yang disukainya(cinta) itu memerlukannya..

p/s Ermm..kekadang kata cinta itu tidak perlu diucapkan.. kita boleh memgetahuinya hanya dengan body language seseorang tu.. percaya atau tidak, sila buat experimen.. bila korang jatuh hati dengan seseorang tu cara kita berkomunikasi dengan orang yang kita sukai tu secara automatiknya akan berubah walaupun kita cuba untuk buat selambe.. hehe..

baim9248@yahoo.com said...

itu kalo perempuan menolak jejaka..bagaimana jejaka menolak cinta perempuan pule..dh pning kpala sbb try mcm2 tpi tak jdi..tlong plezzzz

fLuFF FArAH said...

kadang2 kan , kalau kita tolak cinta seseorang tuh , mesti akan jadi musuh lepas tu.
kalau bff, teros x bertegur sapa .
kalau kawan biasa, mesti jadi awkward pastu.

cinta nih bahaya sungguh.
pendam biar jadi jeruk oke lagi. hehe..

Related Posts with Thumbnails