Pages

Saturday, April 10, 2010

Facebook - Tawa Dalam Tangisan

"Bro,lu tolong gua santau orang yang curi laptop gua bro" Hanya itu yang mampu dikatakan oleh sahabat karibku.. Aku hairan lah sekarang nie makin banyak orang yang nak jadi Dalshim (Aktor Street Fighter) = Panjang tangan..Laptop Sony Vaio baru beberapa bulan dia beli dah lesap..Dia sebenarnya gembira sebab dapat makwe dalam facebook gara² online guna laptop tu.. Sekarang menangis sebab laptop tu dah lesap pulak.. Orang nak gunakan laptop tu untuk study.. semua document ada dalam tu.. dia kebas semuanya untuk apa?? Tak rasa berdosa ke? Haih... Aku pun bukan nya baik sangat.. cuma rasa kesian tengok member yang termenung memanjang.. Dulu dia pernah Frust sebab awek die main kayu tiga tak pula termenung mcm nie.. Laptop kena kebas semalaman tak leh tido.. aku faham juga dan aku tak salahkan dia.. cuma aku nak nasihatkan pencuri²
laptop tu,agak² lah bro nak curi barang orang.. Kalau nak curi pun pilih lah orang yang berkemampuan.. Biar jadi pencuri yang berhemah.. tapi kalau tak curi langsung pun lagi bagus.. Kalau korang curi laptop² orang yang berkemampuan dia bleh beli laptop balik.. tapi kalau poket asyik kering je mcm golongan yang sestatus dengan aku nie laptop lesap tunggu setahun dua baru boleh beli yang baru.. korang tak kesian ke? Bayangkan kalau korang yang kena? Tapi tak apa lah.. Member aku dah halalkan pun apa yang pencuri tu kebas.. nasihat aku pada korang semua, berhati-hati selalu coz kita tak tahu orang yang ada di sekeliling kita jenis yang macam mana.. Harap perkara macam nie tak lah terjadi dengan korang semua ye.. kesian pulak jadinya nanti..

7 comments:

TiKa LEh said...

yg brhrga doc dlm tu...hoho..
ada ke lptop 2nd??hohooh

blogermanz said...

xde sekarang nie buat kerja kitorang kongsi lah..sementara waktu.. uhuhu

✿Lovillea✿ said...

sabo je lah.. tiap perbuatan ade pembalasannye...

FyZa said...

ish..truk btul..cian kwn awk 2..klu laptop 2 harga stakat 20 30 x pa gak..cmna bley ilang 2..ish3..

Willyo Alsyah P. Isman said...

bergerilya malam minggu mengunjungi blog keren ini

MSR said...

Salam.. sila ambil award di blog saya :)

http://inblog2share.blogspot.com/2010/04/cedars-blogger-award-siri-3.html

vida la rasta said...

lukisan atas cantik... i likes

Related Posts with Thumbnails