Pages

Tuesday, August 9, 2011

Masikah Ada Dara Teruna

Budak Bawah Umur Zaman Sekarang

Terpengaruh dengan Media massa serta peredaran zaman menuju ke arah dunia yang canggih manggih sedikit sebanyak memberi kesan buruk terhadap budak-budak zaman sekarang.Malah, media elektronik dikatakan mampu mempengaruhi kehidupan harian kanak-kanak dan remaja. Keadaan ini lebih serius apabila ditokok tambah dengan pengaruh persekitaran, kekeluargaan dan sifat semula jadi seseorang itu.

Siapa yang harus dipersalahkan bila terjadi transformasi budaya yang melibatkan kanak-kanak ataupun budak² bawah umur ini. Melayari laman sesawang yang tidak berfaedah, menonton video lucah sehingga siap melakukan experimen untuk membuktikan teori yang ditunjukkan oleh orang dewasa/remaja di sekeliling mereka... hancusss....
Cuba perhatikan beberapa contoh gambar di bawah, apa yang akan terjadi pada budak² ini 10 tahun atau 20 tahun akan datang?? Masikah ada Dara Teruna???

Dan Yang Paling Teruk ialah Aksi Ini...
Nauzubillah minzalik... Aku pn tkejut tgk gambar nie.. harap di malaysia tiada lah suntikan budaya yang mcm nie...


17 comments:

cik tikah said...

dunia semakin mencabar sekarang..

senyumSOYA said...

kena byak istigfar.. sama2 kita perbaiki diri utk bina generasi lebih baik.. insyaAllah.. ^^"

blogermanz said...

cik tikah & senyumSOYA : Dunia Akhir Zaman kut... uhuhu

Mohammed Faizal said...

budak-budak zaman sekarang lain di depan mata mereka dah bermacam-macam perkara mungkar berlaku

kiz said...

kena kuat iman ni

sleeping_maniac90 said...

tkutnye kalo rmi budk da tpngaruh ngn bnd2 cm tuh.. huhu

hyz said...

pic x ley blah... hahahha
tu lah... bayaran kepada teknologi yang semakin berkembang

IkhAnif said...

conclusion-semakin moden teknologi semakin berat masalah kekanak nie...grrr...

cunndaa said...

smg ibu bapa dapat memantau keadaan anak-anak.
melentur buluh biarlah dari rebungnya..

bila IT di hujung jari, banyak kesan postif dan negatifnya..

nauzubillah

S h i d a said...

Risau plak anak2 aku jadi cmtu nanti. aii..

Entri Terkini : Wordless Wednesday #5

aiNa yaZiD said...

huish...hot tu gambar.! hehe. Erm, gejala sosial semakin berleluasa. ibu bapa perlu memainkan peranan penting dlm membentuk sahsiah anak2.

Outbound Training Malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Pikiran yang positiv dan tindakan yang positiv akan membawamu pada hasil yang positiv.,.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

fLuFF FArAH said...

masyaAllah..
dunia sekarang.. mcm2 ade.
semakin pelik. yelah. dunia tanpa sempadan sekarang membolehkan apa2 yang xboleh dicapai boleh afford cenggitu je.

tulah penting didikan agama.
sebab ianya perisai rohani kita. :)

Anonymous said...

Work outs that you can carry out consist of, squats, calf raises, lunges, rows, various ab workouts, chest presses and incline exercises.


Also visit my web blog: bowflex 552

Adriana Lily said...

✦Photo polos : Tubuh Mulus di padu dengan susu Mungil Nan Indah dan Hot.✦

✦Photo Hot : Adegan Pasien Lagi Bugil Di Depan Dokter..Mantap Susunya✦

✦SiTembem Yang Bikin Greng : Kumpulan Memek Tembem..Mlenuk - mlenuk✦

✦Obat Pembesar Penis Herbal, Obat Peninggi Badan Herbal,Pemutih Wajah Dan Tubuh✦

✦Histeria Masturbation : Abg Hitam Manis Lagi Menahan Kenikmatan Berswalayan✦

✦Ngintip Tubuh Putih Mulus Toket Kecil Bikin Nafsu.Siapakah Dia.?✦

✦Live : Vespa Putih Jadi Saksi aku ngentot Gaya Dogy Style✦

✦Live : Sepasang Abg lagi Ngentot Sambil Berdiri..keren-keren✦

✦Abg Baru Gede Yang Suka Narsis Bila Pamer Memek✦

✦Kelakuan Aneh : Kumpulan Photo Bugil cewek Gokil✦

✦Sex Party Berbagai Gaya Ngentot Yang Fantastis & Hot✦

✦Ngentot abg & Om-Om : Ngentot Hot di Dalam Kamar Mandi✦

✦Abg Lagi Maen Chat Sambil Bugil : Lagi Pamerin Memek & susu Montok✦

✦Live : video mesum ngentot di kebun✦

✦Cerita Seks : Tante Mona Yang Montok Bikin Aku Tergoda..Ehmmm✦

✦Jilat Meki : Koleksi Photo Berbagai Gaya Jilat memek..Kegelian Nih Cewek✦


✦✦✦✦----------------PHOTO & VIDEO LIVE--------------

Koleksi Photo 1000 & Video Langsung Bisa di tonton tanpa download
=======================================================✦✦✦

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts with Thumbnails